" Social services for Nazi victims have been partially supported by a grant from the Claims Conference "
"Serviciile sociale pentru victimele Nazismului au fost suportate parţial
dintr-un grant primit de la Claims Conference "

The Social and Medical Assistance Department ( SMAD ) acknowledge that receives funds from the Conference on Jewish Material Claims Against Germany for the Emergency Assistance program for Nazi Victims at the direction of the United States District Court supervising the lawsuit In Re : Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks ).

Departamentul de Asistenţă Socială şi Medicală ( DASM ) recunoaşte că primeşte fonduri de la Conferinţa Revendicărilor Materiale a Evreilor Împotriva Germaniei pentru programul Urgent de Asistenţă pentru Victimele Nazismului la directiva instanţei districtuale a Statelor Unite care supraveghează procesul Bunurilor Victimelor Holocaustului (Băncile Elveţiene ).

 

Caminul Amalia si Sef Rabin Dr. Moses Rosen

 

 

Căminul pentru persoane vârstnice “Amalia şi Şef Rabin Dr. Moses Rosen” a fost înfiinţat în anul 1979. Căminul este cunoscut în primul rând prin calitatea serviciilor oferite, care asigură condiţiile unui trai independent, precum şi personal calificat.

Acesta funcţionează cu sprijinul American Jewish Joint Distribution Committee, al Claims Conference şi al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Căminul este situat in Bucureşti, sectorul 1, într-o zonă liniştită în vecinătatea unui parc, dispune de camere cu unu sau doua paturi; fiecare cameră cu propriul grup sanitar şi duş, paturi, dulapuri, televizor şi frigider.

Exista libertatea de a vă decora camera după propriul gust şi a vă aduce de acasa lucruri personale astfel încât să vă creaţi o atmosferă familială.

Ca servicii suplimentare aveţi acces la telefon şi internet pentru menţinerea relaţiei cu familia din ţară şi străinătate; corespondenţa este adusă în cameră iar expedierea scrisorilor este gratuită.

Veţi dispune de ajutor în rezolvarea diferitelor probleme legale.

Vi se asigură atât servicii de manichiură şi pedichiură cu acces zilnic, servicii de frizerie şi coafor de trei ori pe săptămână cât şi servicii de asistenţă socială.

Fumatul este permis într-un spaţiu special amenajat precum şi în curte şi în gradină.

Serviciile medicale reprezintă unul dintre importantele puncte ale activităţii noastre, de aceea căminul beneficiază de serviciile a doi medici internişti cu normă întreagă, cât şi a unui medic psihiatru cu jumătate de normă.

Se asigură asistenţă medicală 24 de ore din 24, sau în caz de nevoie asistenţă medicală de urgenţă precum şi servicii medicale specializate.

Se furnizează ajutor în administrarea medicamentelor şi facilitarea accesului la orice control medical periodic cerut de rezident sau de familie.

Căminul dispune de sală de gimnastică medicală cu asistenţă de specialitate, servicii de fizioterapie şi hidro-terapie, servicii de ergoterapie şi geriatrie, punct farmaceutic şi salvare proprie.

Vi se asigură curăţarea, dezinfectarea şi întreţinerea zilnică în spaţiile comune, precum şi în camere, lenjeria de pat este schimbată şi spălată săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Beneficiaţi de infirmieră 24 de ore din 24, ajutor la îmbrăcat, higiena personală şi pregătire pentru prezenţa în colectivitate.

În incinta căminului există sinagogă proprie cu oficiant de cult.

Sunt oferite trei mese principale pe zi si doua gustări. În afară de regimul “la comun”, există meniuri speciale în funcţie de dieta necesară, dumneavoastă veţi stabili acel meniu împreună cu doctorul specialist. În funcţie de necesităţile nutriţionale se asigură şi supliment alimentar. Pentru persoanele imobilizate la pat se serveşte mâncarea la pat.

În incinta căminului există magazin cu produse alimentare.

Ca socializare si recreere, căminul oferă plimbări prin parc, concursuri, jocuri de societate, cerc de literatură, cerc de pictură, bibliotecă, seară de cinematecă, sărbătorirea zilei de naştere, cercuri de discuţii cu invitaţi de marcă, participare la spectacole (transport asigurat), organizarea unor evenimente culturale cu artişti profesionişti, vizite ale unor voluntari şi formaţii de tineret ale organizaţiilor evreieşti, excursii în afara Bucureştiului, sejururi la casele de odihnă ale FCER.

 

Date de contact:

Adresa: Str. Jimbolia nr. 105, sector 1, Bucureşti

Tel/Fax: +40-021-667.36.33

E-mail: directorcamin@jewish.ro